torsdag 19 maj 2016

Snart dags för omnipod

Som vanligt har månader förflutit och mycket har hänt sen senaste inlägget. Jag själv har bland annat bytt arbetsplats i och med att jag vantrivdes på gamla jobbet.
Det börjar närma sig sommarlov för barnen, något som de så klart ser fram mot väldigt mycket.
Blev för några minuter sedan månadsgivare till barndiabetesfonden och det var då som jag kom ihåg att det var vääldigt länge sedan jag skrev i bloggen.


Livet rullar på för de små. En daglig balansgång med blodsocker som ibland ligger bra och andra dagar är det helt upp och ner. Jouline har haft rejäla svängningar på sistone och det har varit svårt att parera och förstå vad som ligger bakom. Läkaren tror att det är tjejhormoner som spökar och det kan säkert ligga något i det.


I juni ska tjejerna pröva Omnipod och vi hoppas att det kan bli ett jämnare socker med pump. Båda två har ju fått sensor och det har hjälpt väldigt mycket och gjort livet betydligt enklare på många sätt. Att slippa sticka hål på huden flera ggr om dagen gör stor skillnad och det går dessutom så mkt snabbare.


Jouline har varit ordentligt irriterad på sin diabetes eftersom hon haft ganska höga värden av och an. Vet inte riktigt vad hon tänker men under veckan har hon varit väldigt medveten om vad hon ska äta och har även ätit mycket mindre vilket istället oroat mig. Tror att det samtidigt varit annat som bekymrat henne, det har varit lite saker med kompisar och så vidare. Nu tror jag att det hela är löst i alla fall.
Basinsulinet har sannolikt legat lite för lågt eftersom hon stuckit iväg under natten men när vi höjt med en enhet så har det nästan blivit tvärtom, att det på morgonen ligger för lågt. Vi har engångspennor av Lantus och på dessa finns inga halva enheter...I detta fall vore det nog bra. Nu ska vi snart till läkaren och som sagt så ska barnen prova pump så förhoppningsvis kan det bli bra. problemet är även att barnen bor varannan vecka hos sin pappa och det är inte helt lätt att få överblick på hur allt är. Hemma hos pappa är det kanske inte alltid likadant som hemma hos oss, man har olika matvanor och rutiner och sockret kan bete sig olika beroende på var de är.


Pratade med en bekant för en tid sedan som arbetar som sjuksköterska. Inte helt oväntat kom vi att prata om tjejernas diabetes och hur det började osv. Jag är ju rätt säker på att svininfluensavaccinet har något att göra med det hela eftersom båda tjejerna fick debut strax efter den idiotiska kampanj som var där och då. Sjuksköterskan sa att det nog ligger mkt i det eftersom vaccinet var väldigt speciellt och starkare än vanligt och bär man på genen så självklart kan det utlösas till följd av infektion som ju vaccin triggar igång i kroppen.
Svårt att släppa tanken och inget kan man göra. Är ändå förbannad över det orättvisa med att tjejerna fick sjukdomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar