tisdag 9 juni 2015

Tresiba

Sommarlov!

I torsdags blev det sommarlov för familjens barn! Tur med vädret kan man säga då solen lyckades bryta sig igenom ett ihärdigt och gråtrist skitväder.
Jouline går på fritis ett tag till och Linnea är på dagis. Sååå tråkigt tycker de så klart, det är ju sommarlov! Men- jag har snart semester så det är inte så långt borta trots allt. Båda två är alldeles för små för att vara hemma ensamma tycker jag, även om Engla och Isak är hemma så är det ändå ett för stort ansvar om det skulle hända något.

Igår var fritis stängt och Jouline var med mig till jobbet på förmiddagen. Det gick riktigt bra, hon läste och pysslade och tyckte det var väldigt roligt och spännnande. Efter lunch fick hon vara med pappa, på hans jobb, eftersom jag själv skulle vara med på en del möten på eftermiddagen.
Tjejerna var väldigt nöjda över att de fått vara ifrån varandra en stund. Jouline blir så mycket lugnare när hennes lillasyster inte är med och tvärtom, Linnea är lugnare när Jouline inte är med. Tillsammans är de oftast väldigt intensiva och det skrattas och bråkas om vartannat.

Nya kvällsinsulinet Tresiba har verkligen börjat visa sig från sin positiva sida. Tjejerna behöver inte ta så mkt insulin längre och de är inte alls lika svajiga/känsliga för eventuella små intag utan insulin. Vi har dessutom fått sänka dosen på kvällsinsulinet- tidigare Lantus så tog Linnea 8 enheter och Jouline 9. Nu är vi nere på 6 enheter resp 7.

Positivt!

Annars rullar det på som vanligt. Jobb och jobb och vi vuxna är trötta och slitna. Jag har haft konstutställning och ska snart få hänga tavlor igen på den lokala restaurangen vid Mälaren. Isak inledde sommarlovet med att såga sig ordentligt över tummen så att en sena gick av. Akuten och sy och gips i 4 veckor och sen ännu mer plus rehabilitering. Triiist...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar